NPS’nin Avantajları Nelerdir? Neden NPS’yi Tercih Etmelisiniz?

NPS’nin Avantajları Nelerdir? Neden NPS’yi Tercih Etmelisiniz?

Teknolojinin ve internetin değişim ve sürekli gelişim göstermesi ile birlikte insanların ihtiyaçlarında da çeşitli değişimler ortaya çıkmıştır. Bunun yanı sıra insanların ihtiyaçlarını karşılama yöntemlerinin de büyük bir değişime uğradığını ifade edebiliriz. Tüketimin artması ile birlikte aynı ürün ve hizmeti sunan birbirinden farklı özelliklere sahip firmaların varlığından söz edebiliriz. Firmaların kendileri ile aynı ürün ve hizmeti sunan rakiplerinden ayrışması ve farklılaşması için çeşitli yöntemler kullanılmaya başlanmıştır. Söz konusu yöntemler arasında da NPS en yaygın olarak kullanılanıdır.
Müşterileriniz işletmeniz ve hizmetleriniz hakkında neler düşünüyor? Firmanıza sadıklar mı? Firmanızı çevresindeki kişilere tavsiye edecek mi? Siz de bu soruların cevabını merak ediyor ve söz konusu soruların cevaplarına göre firmanızda çeşitli iyileştirmeler gerçekleştirmek istiyorsanız doğru adrestesiniz. NPS ile söz konusu soruların tümüne net bir şekilde cevap bulabilirsiniz.
NPS, müşterilerinizin memnuniyetlerini ölçmek için firmaların kullandığı bir anket yöntemidir. Peki, NPS yönteminin firmalara sunduğu avantajlar nelerdir? Gelin hep birlikte inceleyelim.
NPS Avantajları
NPS’nin firmalara sunduğu çeşitli avantajlar vardır. Söz konusu avantajları aşağıdaki gibi açıklayabiliriz.
Kolay Kullanım
NPS sisteminin son derece kolay bir kullanımı vardır. Uygulamanın kullanımı için kişilerin herhangi bir istatik bilgisine sahip olmasına gerek yoktur. Tek soru üzerinden ilerleyen NPS, hem müşterilerin hem de firmaların oldukça basit bir şekilde şekilde kullanabileceği bir yöntemdir.
İşletmeciler İçin İdeal
NPS, müşteri memnuniyetini ölçmede en ideal ve basit sistemdir. Özellikle basit ve büyük bir gösterge arayışı içerisinde olan üst düzey yöneticiler için son derece uygun olan NPS, şirketlerin pazarda ki konumunu görmeleri içinde yardımcı olur.
Müşteri Sınıflandırmaları Yapar
NPS anketinin cevapları müşterileri 3 kategori de toplar. Destekçiler, pasifler ve kötüleyenler olan bu sınıflar müşterilerin sadakat seviyesini net bir şekilde görmenizi sağlar.
Ticari Büyümeyi Kolaylaştırır
NPS, müşteri sadakatini ölçmenin yanı sıra yüksek puanlar ile işletmelerin ticari büyümelerini destekler. Ayrıca düşük puan veren müşterileri memnun etmek için işletmelerin çeşitli yöntemler geliştirmelerini sağlar. Bu sayede çok daha yüksek sayı da sadık müşteriler kazanılabilir.



NPS Hesaplama Nasıl Yapılır? Nasıl Kullanır?
Önceki 
NPS Hesaplama Nasıl Yapılır? Nasıl Kullanır?

Değerli Yorumlarınızı Bekliyoruz.


shape img